https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

‘ELİMİZDEN KAÇIRDIK'

‘ELİMİZDEN KAÇIRDIK

İnegölspor'un Kartalspor'dan kadrosuna kattığı ve bu yıl attığı frikik golleri ile taraftarın gönlünde taht kuran Muharrem Efe, gazetemiz Haber Yorum'un kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Efe, Göztepe ve Ankara müsabakalarında kaybedilen 4 puanı ‘El

 

İnegölspor’un 2014-15 futbol sezonu öncesi Kartalspor’dan kadrosuna kattığı deneyimli ortasaha oyuncusu Muharrem Efe, dün kulüp tesislerinde gerçekleştirilen röportajda gazetemiz Haber Yorum’un kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

 

SAKARYA’DA 12 SENE

Kendisi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan deneyimli ortasaha Muharrem Efe, “1990 Sakarya doğumluyum. 12 sene Sakaryaspor altyapısında oynadım. Ondan sonra Karşıyaka’ya transfer oldum. Oradan Kocaeli Birlik’e geçtim. Daha sonra geçtiğimiz sezonu Kartalspor’da geçirdim ve bu sene İnegölspor’a geldim. 2 yıllık imza attık. Başarılı 2 sezon geçirmeyi ümit ediyorum” dedi.

 

SON SANİYELERDE ELİMİZDEN KAÇIRDIK

Sezona iyi şekilde başladıklarını belirten Muharrem Efe, “İyi bir kamp dönemi geçirdim. Kötü de başladığımızı düşünmüyorum. 3 haftayı 5 puanla geçirdik. Bunların 2’si şampiyonluk rakibimiz olan Göztepe ve Ankaragücü. Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldık. 75 gibi bir penaltı kaçırdık. Bu hafta Göztepe maçına çıktık. Hepiniz izlediniz. Göztepe bu ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Göztepe’ye karşı son saniyede 3 puan kaçırdık. Biz elimizden kaçırdığımıza üzülüyoruz. Dikkat ettiyseniz bütün stat ve futbolcular maçı kaybetmiş gibi üzüldü. Bizim için havaya girmemiz açısından çok önemli bir 3 puandı. Önümüzdeki maçlara bakma açısından bizim için çok önemli bir galibiyet olacaktı. Nasip böyleymiş. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. İyi tarafından bakmak gerekirse 2 tane şampiyonluk rakibimizden 2 puan aldık. Şuan 4. sıradayız, kafada gidiyoruz. İnşallah böyle devam eder ve beklenen şampiyonluk bu sene gelir” şeklinde konuştu.

 

LİGİN TECRÜBELİ TAKIMLARINDAN BİR TANESİ

4. haftada karşılaşılacak olan Gümüşhanespor’u değerlendiren Efe, “Gümüşhane takımı yıllardır 2. Lig kategorisinde oynuyor. Ligin tecrübeli takımlarından biri. Gümüşhane sıkıntılı bir deplasman ama bugüne kadar ben Gümüşhane’de hiç sıkıntı yaşamadım. İnşallah bu sene de orada rahat bir maç geçiririz. Güzel bir maç olacak. Onlar da bu hafta 1-0 galip gelerek 4 puana ulaştılar. Biz de şampiyonluğa oynayacağız, şampiyon olacağız diyorsak puan almamız lazım, galip gelmemiz lazım” diye konuştu.

 

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORSAK…

Alışma sürecini atlattıklarını belirten Efe, “3 hafta geçirdik. Bu sürece hocamız da biz de alışma süreci olarak bakıyorduk. Oyunumuzu oturtma süreci olarak bakıyorduk. Bu haftaya kadar olan maçlarda eksiklerimizi gördük. Onların üzerinde çalışıyoruz. Gümüşhane maçında bunarın meyvelerini alacağız. Şampiyon olmak istiyorsak Gümüşhane’yi orada yenip geleceğiz” dedi.

 

“TECRÜBELİ, AKILLI, BİLİNÇLİ BİR TARAFTAR GRUBUMUZ VAR”

İnegölspor taraftarlarını değerlendiren Efe, “Ben 7 yıldır profesyonel olarak oynuyorum. Hep büyük camialarda oynadım. Sakaryaspor gibi Karşıyaka gibi Kartalspor gibi camialarda oynadım. Taraftarlar bizi inanılmaz destekliyor. Bu hafta son saniye golü yedik. Bir dünya takımın taraftarı o golden sonra taşkınlık çıkarabilirdi. Tecrübeli bir taraftar grubumuz var. Her ne kadar genç olsa da baya tecrübeli, akıllı, bilinçli bir taraftar grubu var. Son saniyede gol yememize rağmen herhangi bir taşkınlık olmadı. Yine bize destek verdiler. Bugüne kadar da her maçta aynı desteği gösterdiler. Ankara’ya geldiler. Pazarspor maçında ve bu haftaki maçta tribünler çok güzeldi. Bizleri motive ediyorlar. Bilinçli taraftar grubunun olması çok önemlidir bir takım için. Ceza alınmaması açısından kulüp için de çok önemli. Çok bilinçli ve güzel bir taraftar grubumuz var. İnşallah hem onlar hem biz bu sene şampiyonluk sevincini yaşarız” ifadelerini kullandı.

 

“HEDEFE GİTMEKTE YARDIMCI OLUYORSAM NE MUTLU BANA”

Frikikten attığı gollerle takımın gol yükünü çektiği ve iyi tepkiler aldığının belirtilmesi üzerine konuşan Efe, “Nasip oldu. Duran top özelliğim eskiden beri vardı. 3 hafta oldu 2 tane frikik oldu. Çok şükür iyi de kullandım. Nasip oldu, yapacak bir şey yok. Pazarspor maçında galip geldik eyvallah ama keşke bu hafta atmasam bile galip gelseydik de böyle son saniye golüyle üzülmeseydik. İnşallah devamı gelir. Atalım ki takım da kazansın. Ben değil başka biri de atsın ama yeter ki kazanalım. Şampiyonluk hedefi koyduk. Ben de frikiklerde, duran toplarda hedefe gitmekte yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana” dedi.

 

MUHARREM EFE’DEN GENÇLERE ÖVGÜ

Takım arkadaşlarını değerlendiren Efe, “Tecrübeli ve uzun yıllardır burada oynayan arkadaşlarım var. Raif var, Kemal ağabey var, Bilal ağabey var, Tevfik abi var, Uğur ağabey var Ali var bir dünya tecrübeli oyuncu var. Altyapıdan gelen oyuncularımız var. Bence hepsi çok yetenekli oyuncular. Çoğu zaten profesyonel oldu. Bizim de işimize yarıyor. Mahmut oyuna giriyor. Bence onlara çok ihtiyacımız olacak. İleride belki bizden çok daha iyi yerlere gelecekler. Yetenekli oyuncularımız var. Bence bu sezon içerisinde genç oyunculara çok fazla şans gelecek. Hazır olmaları lazım. Biz de böyle kazandık formayı. Ben Sakaryaspor’un üst seviye olduğu dönemlerde takım içerisindeydim, çok forma şansı bulamadım. O dönem isimler çok farklıydı. Bize o şekilde 5-10 dakika forma şansı veriliyordu. Çok şükür sonradan bir yerlere geldik, bize de ekmek yemek nasip oldu. Bu sezon bence genç kardeşlerimize çok şans gelecek. İnşallah iyi değerlendirirler. Hocamız da genç oyunculara çok şans veren bir hoca. İnşallah şanslarını iyi değerlendirirler” dedi.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50